Редактор: e-mail: кадър YouTube/(архив)Варненският Общински съвет ще проведе поредната си виртуална сесия

...
Редактор: e-mail: кадър YouTube/(архив)Варненският Общински съвет ще проведе поредната си виртуална сесия
Коментари Харесай

Общинският съвет на Варна се събира онлайн да назначи нови зам.-кметове и позволи 10 млн. кредит на „Градски транспорт“

Редактор: 

e-mail: 

кадър YouTube/(архив)

Варненският Общински съвет ще организира следващата си виртуална сесия онлайн в сряда и четвъртък, оповестиха от пресцентъра на локалния парламент. В дневния ред на съвещанието се планува предоставяне на позволение на компания „ Градски превоз “ да тегли 10 млн. лв. заем.

Банковият заем ще бъде провиснал от Българската банка за развиване. Като гаранция ще бъдат ипотекирани здания и парцели на общинския транспортьор. Като необикновен залог се плануват всички сегашни, бъдещи и условни вземания на „ Градски превоз “ от Община Варна, както и 14 тролейбуса.

На онлайн съвещанието ще бъде гласувано и предлагането на кмета Иван Портних за разширение на администрацията му с трима нови районни заместник-кметове в „ Одесос “, „ Младост “ и „ Владислав Варненчик “.

Като претекст за предлагането си кметът Портних показва и нараствания размер работа в районните администрации. „ На кметовете на региони са предоставени контролни функционалности във връзка с дейностите, свързани със сметопочистване и сметоизвозване, поддържане на зелената система, прокопавания на улични платна и тротоари, ръководство на етажната благосъстоятелност, стратегиите за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания и други “, се споделя в предлагането му.

Кметът е внесъл предложение и за назначение на 21 чиновници в общинското дружество „ Паркинги и синя зона “. То ще ръководи Рибарско пристанище-Варна в „ Аспарухово “ както и пристанище „ Карантината “ след въвеждането му в употреба. Така общата бройка на Оперативна програма „ Паркинги и синя зона “ ще стане 244 чиновници.

Заседанието ще може да се проследи в  на Общински съвет-Варна, оповестиха от пресслужбата му. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР